Dil Seçiniz
WhatsApp

İmplant Tedavisi

İmplant Tedavisi

İMPLANT NEDİR ?
Diş implantı, yerine bir diş veya köprü tutturmak için çene içine yerleştirilen yapay bir diş köküdür. Diş implantları, periodontal hastalık, yaralanma veya başka sebeplerden dolayı diş veya dişlerini kaybetmiş kişiler için bir seçenek olabilir. Titanyum metalinden imal edilen; plak, vida ve çivilere implant adı verilir. Bu dişlerin yerleştirilmesi işlemine implamantasyon adı verilmektedir.Yaklaşık olarak diş kökünün boyutlarında (8- 16 mm) ve 3.5- 4 mm çapındadırlar. Bu implantlar yerlerine yerleştirildikleri eksik dişlerin görevlerini üstlenirler.

DİŞ İMPLANTI PROSEDÜRÜ NEDİR ?
Bu prosedür siz ve diş hekiminiz arasındaki bir ekip çalışmasıdır. Diş hekiminiz, implantınızın nerede ve nasıl yerleştirileceğini belirlemek için size danışacaktır. Spesifik durumunuza ve seçilen implant tipine bağlı olarak, diş hekiminiz ihtiyaçlarınızı karşılamak için hazırlanmış bir tedavi planı oluşturacaktır.

Tek Dişin Değiştirilmesi Durumu: Eğer tek bir diş eksikse, bir implant ve bir taç onu düzeltebilir.

Birkaç Dişin Değiştirilmesi Durumu: Eğer birkaç diş eksikse, implant destekli köprüler bunları düzeltebilir.

Tüm Dişlerin Değiştirilmesi Durumu: Bütün dişleriniz eksikse, implant destekli tam köprü veya tam protez bunları düzeltebilir.

Sıkca Sorulan Sorular;

Tedavi Sonrası;
Bildiğiniz gibi, kendi dişleriniz evde ağız bakımını ve düzenli diş hekimi ziyaretlerini gerektirir. Diş implantları da kendi dişleriniz gibidir ve aynı bakımı gerektirir. İmplantınızı temiz ve plaksız tutmak için fırçalama ve diş ipi uygulaması kendi dişleriniz kadar geçerlidir!

Tedaviden sonra, periodonteriniz ve diş hekiminiz sizin için en iyi bakım planını geliştirmek üzere yakın bir şekilde çalışacaktır. Sağlıklı olduklarından emin olmak için implant, diş ve diş etlerini izlemek için periyodik takip ziyaretleri planlanacaktır.

İmplant Hangi Durumlarda Önerilir;
Dişsiz alt ve üst çenelerde; aşırı kemik erimesi sonucunda hastanın protezini kullanamadığı durumlarda. Protez yerleştirilen implantların üzerine oturtularak tutuculuğun artması sağlanır.
Büyük azı dişlerin kaybında; arka bölge dişsiz sonlanıyorsa; hastalara takılıp çıkarılabilen bir parsiyel protez yerine, yerleştirilecek birkaç implant ile sabit bir köprü yapılabilir.
Tek bir dişin kaybı durumunda; kaybolan dişin her iki yanındaki dişler korunarak, bu diş yerine tek bir implant yerleştirilebilir.
Uzun dişsiz boşluklarda; sabit bir köprü yapıldığında köprü gövdesinin uzun olması sorun yaratacağından, dişsiz bölgeye uygulanacak bir ya da birkaç implant ile yapılacak olan köprünün desteği ve dayanıklılığı arttırılabilir.

İmplant Uygulamasının Yararları;
Bir implantın en büyük avantajlarından biri, tam çiğneme gücünü geri kazandırmasıdır. Çoğu hasta doğal dişleri ve implant dişi arasındaki farkı söyleyemez. Tamamen normal şekilde yiyebilir ve normal olarak da dişlerini fırçalayıp temizleyebilirler.

Dişlerinizi yitirdiğinizde, çenenizdeki kemik kütlesini de kaybetme eğiliminiz vardır. Diş implantları, aynı zamanda çene kemiği uyarımının yerini alan ve kemik kaybını önlemeye yardımcı olan tek diş değiştirme seçeneğidir.

Bir diş köprüsü yaklaşık 10 yıl kadar sürdürebilirken, diş implantları ömür boyu dayanabilir. İmplant titanyumdan yapılır ve çene kemiği ile bütünleşir. Toksik değildir ve vücut tarafından reddedilmez.

Ayrıca dişler yüz yapınızı desteklemeye yardımcı olur. Dişlerinizi kaybettiğinizde, yüzünüzün şeklini değiştirmesine neden olan bu desteği kaybedersiniz, yaşlı görünmenize sebep olur. Diş implantları da doğal dişleriniz gibi yüzünüze benzer bir destek sağlar.


İmplantlar Hayat Boyu Ağızda Kalabilir Mi ?
Bu süre, genel sağlık durumu, implantın günlük bakım ve temizliği gibi birkaç değişkene bağlıdır. Yine de başka her türlü tıbbi müdahalede olduğu gibi, prensip olarak, hayat boyu garanti vermek mümkün değildir. İmplantın ağızda kalma süresinin minimum olması protezin de ömrünün kısalması demektir. İmplant titanyumdan yapıldığından ve çene kemiği ile bütünleştiğinden dolayı çok uzun dönem kullanımı sağlar. Toksik değildir ve vücut tarafından reddedilmeceğinden ötürü bir nevi hayat boyu ağızda kalabilir diyebiliriz